Pergu nezmrazujte ani nesušte, jinak by mohl ztratit některé své užitečné vlastnosti.


Perga - včelí chléb se získává z plástů v úlu. Včely ho zpracovávají v úlu tak, že ho vrství a hlavou vtlačují do buněk. Mezi vrstvy vkládajímed a sekrety jeho žláz. V takto modifikovanémpeli se vyskytuje mléčné kvašení, praskne obal pylového zrna a díky tomu se zvýší jeho stravitelnost.
Pokud by včelstvo nemělo pyl, nepřežilo by, protože včelí matky by nemohly produkovat mateří kašičku a mateří kašičku pro výživu včelího plodu.
Včelí chléb se používá k léčebným účelům, protože je jedinečný doplněk lidské stravykterý obsahuje mnoho aminokyselin, bílkovin, tuků, vitamínů a dalších mikro- a makroprvků.
Pergu včelstva odebíráme pouze do konce června, aby nepoškodil včelstvo, protože perga je včelí produk tvelmi cenná potravina nezbytné pro rozmnožování včel.
Více informací o včelím chlebu nebo perge najdete na našich webových stránkáchwww.perga.sk.
Skladování: chraňte před přímým slunečním zářením. Doporučujeme skladovat v mrazničce.
Dávkování:
Postupný nástup: začněte s menší dávkou (například ½ čajové lžičky denně) a postupně ji zvyšujte, abyste zjistili, jak vaše tělo reaguje.
Způsob podání: Pergu můžete přidat do jogurtu, koktejlu, čaje nebo ji smíchat s vodou či medem. Doporučuje se užívat ji nalačno, což může napomoci lepšímu vstřebávání živin.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Včelí pyl |
---|---|
Hmotnost: | 160g |
Složení: | Perga |
Výrobce: | MEDÁREŇ, s.r.o. |
Země původu: | Slovenská republika |
Adresa potravinářského podniku: | Piesočná 35, Bratislava, Slovenská republika |