Vysoce kvalitní invertní sirup je vhodný zejména pro podzimní a zimní krmení. Pro včely je snadno stravitelný. Základem pro výrobu Belgosuc Invertbee je řepný cukr, který byl invertován pomocí enzymů, čímž se zvýšil obsah monosacharidů ve výrobku na téměř 50 %.
Vyšší obsah monosacharidů umožňuje včelám trávit sirup mnohem rychleji než při krmení běžným cukerným roztokem. Cukr jako základní surovina pro výrobu Inverbee je v průběhu celého výrobního procesu přísně kontrolován. Vyvážený poměr fruktózy, glukózy a sacharózy zajišťuje, že výsledný roztok je tekutý a stabilní. Nekrystalizuje ani při nízkých teplotách, a proto jej včely mohou používat po celou zimu. Sirup neobsahuje neonikotinoidy, má vyvážený poměr sušiny, cukru a nízký obsah cukrů;HMF(HMF = hydroxylmethyl furfural)-méně než 20 mg/kg. Invertbee má hustotu 1,37 kg/l, proto je ideálně hustý. NESMÍ se ředit vodou. Ředění vodou by výrazně snížilo jeho kvalitu a trvanlivost. Výrobce zaručuje, že výrobek zůstane stabilní a nezměněný ve své původní podobě, a to po celou dobu své trvanlivosti. Při dodržení skladovacích podmínek si výrobek zachovává stejnou hustotu. Vzhledem k tomu, že nekrystalizuje ani při nižších teplotách, lze jej včelám podávat i v pozdním podzimu. Je také výborný pro použití jako jarní stimulátor.
Technické údaje:
Země původu: Belgie
Složení: glukózo-fruktózový sirup, cukr, voda, konzervant: E202
Složení cukrů: fruktóza 36 %, glukóza 30 %, sacharóza 31 %, maltóza 1,5 %,
Poznámka: Výrobek se vyrábí z cukrové řepy. Neobsahuje škrob a enzymaticky rozloženou sacharózu.
Hustota: 1,37 kg/dm320 °C
Obsah sušiny: 72 - 73 % (20 °C)
pH: 5,5 - 6,5
HMF 14,2 mg/kg
GMO: bez GMO
Doba použitelnosti: 12 měsíců od data výroby při dodržení skladovacích podmínek
Podmínky skladování: Skladujte na suchém místě při teplotě 15 - 20 °C a relativní vlhkosti max. 65 %